Heb jij geprobeerd om een verzekering voor je auto af te sluiten, maar zag je door de bomen het bos niet meer? Je bent niet de enige. Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke autoverzekering zij moeten kiezen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het lijkt alsof er maar een autoverzekering is, maar in werkelijkheid zijn er meerdere opties waaruit je kunt kiezen. Om het dan nog wat ingewikkelder te maken, zijn er ook nog optionele verzekeringen die dus niet verplicht zijn. Weet je echter eenmaal waar je op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering, dan is het een fluitje van een cent om een goede polis samen te stellen. Wij laten je daarom graag zien hoe je tot een passende verzekering voor jouw auto kunt komen. 

Vergeet het merk van je auto

Veel mensen denken dat er per merk auto een speciale autoverzekering is. Heb je bijvoorbeeld een Ford, dan zou je moeten kijken naar hoe je een Ford verzekeren moet. Een belangrijke vraag die hier echter niet gesteld wordt, is hoe oud je wagen is. Een gloednieuwe Ford kan namelijk een veel hogere dagwaarde hebben dan een heel oude en afgereden BMW. Vandaar dat de leeftijd van je wagen als uitgangspunt genomen zou moeten worden bij het kiezen van je verzekering. Vervolgens is het heel simpel welke WA-verzekering je zou kunnen (of moeten) nemen. Voor nieuwe auto’s tot vier jaar oud wordt de All-risk verzekering aangeraden, voor auto’s van vier tot negen jaar de WA+ Beperkt Casco en voor wagens ouder dan negen jaar is de WA-verzekering voldoende. Zoals de naam al aangeeft, is de All-risk verzekering de meest uitgebreide omdat deze ook de schade dekt aan jouw wagen als jij deze zelf veroorzaakt hebt. Dat in tegenstelling tot de twee overige opties. Zo dekt de WA-verzekering bijvoorbeeld slechts de schade die jij aan de tegenpartij hebt toegebracht. 

Heb je aanvullingen nodig? 

Bij het samenstellen van een autoverzekering, krijg je ook altijd de optie om extra verzekeringen toe te voegen. Deze zijn niet verplicht, maar ze zijn zeker het overwegen waard. Met deze verzekeringen zorg je namelijk voor meer rijgenot. Neem bijvoorbeeld pechhulp, met deze verzekering kun je altijd een beroep doen op een monteur wanneer je pech hebt. Kan de monteur het probleem niet ter plekke oplossen, dan kun je vervangend vervoer aangeboden krijgen van je verzekeringsmaatschappij. Zo weet je zeker dat je altijd zult aankomen waar je oorspronkelijk heen wilde gaan. 

Sluit je polis af via het internet 

Nu je weet welke uitgangspunten je moet hanteren bij het afsluiten van een autoverzekering, is het tijd om hem ook daadwerkelijk af te sluiten. Surf even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij om de opties door te nemen. Bekijk wat jij nodig hebt, bereken je maandelijkse premie en sluit daarna meteen een scherpe deal af. Zo kun jij diezelfde dag nog met jouw wagen de weg op. Je merkt het: een autoverzekering afsluiten is een fluitje van een cent.