Een auto is voor vele een erg belangrijke investering. Voor vele is er namelijk geen leven meer voor te stellen zonder een auto. Ze hebben deze bijvoorbeeld nodig voor het werk, de kinderen, boodschappen en ga zo maar door. Hierdoor is het natuurlijk van essentieel belang om je auto goed te verzekeren. Zo is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Echter heb je nog meer opties waardoor jij je auto zo optimaal mogelijk kunt verzekeren. Doordat er dus meerdere keuzes zijn kan dit voor sommige als lastig worden ervaren. In deze tekst gaan we er daarom dieper op in en hopen wij je wat handige tips mee te kunnen geven. 

 

Een WA-verzekering 

Wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht, moet je deze verplicht te verzekeren. Buiten het feit dat het verplicht is om een verzekering af te sluiten, geeft het natuurlijk ook een veilig gevoel. Zo is het verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering biedt bescherming voor de schade die jij aan een ander aanricht met je auto. Deze verzekering is dus de minimale eis die je moet hebben wanneer je in het bezit bent van een auto. Je kunt een WA-verzekering afsluiten via het internet bij diverse verzekeringsmaatschappijen. 

 

Andere mogelijkheden

Het is dus verplicht om tenminste een WA-verzekering op je auto te hebben. Echter heb je ook nog andere dekkingen die jouw auto completer zullen verzekeren. Zo kun je kiezen uit een beperkt cascoverzekering of volledig cascoverzekering. Met een beperkt cascoverzekering ben je niet alleen verzekerd voor de schade die jij aan een ander aanricht, maar ook voor de schade die jij hier zelf aan overhoudt. Bij een volledig cascoverzekering, ook wel allrisk genoemd, ben je verzekerd voor schade die jij aan een ander aanricht, de schade die jij hier zelf aan overhoudt, schade door inbraak, diefstal, schade door weersomstandigheden en ga zo maar door. Wanneer jij dus het complete pakket wilt is het aan te raden om voor een volledig casco auto verzekering te gaan. 

 

Voor welke verzekering moet ik gaan?

Nu je dus weet welke verzekeringen er allemaal zijn, zul je een keuze moeten maken. Zo kiezen de meeste mensen voor enkel een WA-verzekering bij auto’s met weinig waarde. Voor auto’s die 6 tot 10 jaar oud zijn is het te adviseren om voor een beperkt cascoverzekering te gaan. De kans op inbraak of diefstal is namelijk lager, maar je bent wel verzekerd voor schade die jij overhoudt aan een ongeluk waarbij jij in de fout zat. Wanneer je een auto hebt met veel waarde of die 0 tot 6 jaar oud is, is het aan te raden om voor een allriskverzekering te gaan.