Ongetwijfeld heeft u er voor gekozen om zich goed te verzekeren tegen mogelijke schade aan uw auto. Het kan hierbij niet alleen gaan om schade aan de carrosserie, maar ook aan bijvoorbeeld de autoruiten. Een autoruit vervangen is door het bestaan van zogenaamde after market autoruiten niet noodzakelijk een dure kwestie meer, maar wat met het eigen risico als u verzekerd bent voor autoruitschade? Een autoruit vervangen zonder eigen risico betalen lijkt op het eerste zicht niet zo voor de hand liggend. Toch bestaat er wel degelijk een mogelijkheid om aan het betalen van een eigen risico uit te komen. Dit kan bijvoorbeeld door uw beschadigde autoruit te laten vervangen bij een FOCWA-gecertificeerde reparateur van autoruiten!

Welke verzekering dekt autoruitschade in?

Een autoruit vervangen omdat uw huidige ernstig beschadigd is gaat uiteraard altijd gepaard met een zeker kostenplaatje. Wellicht heeft u er voor gekozen om hiervoor een verzekering af te sluiten of bent u dit in ieder geval van plan. Wanneer u nog niet bent ingedekt tegen de financiële gevolgen van autoruitschade kunt u er voor kiezen om één van de onderstaande twee verzekeringen af te sluiten:

  • WA+ verzekering
  • All risk verzekering

Door het afsluiten van één van de beide bovenstaande verzekeringen kunt u er zeker van zijn dat u een groot deel van de kosten voor het vervangen van de autoruit krijgt terugbetaald. Dit geldt echter niet voor alle kosten. Wat namelijk te denken van de zogenaamde vrijstelling of het eigen risico dat moet worden betaald? Deze zorgt er voor dat u als verzekeringnemer toch nog altijd met bepaalde kosten wordt geconfronteerd. Hoewel, altijd? Er bestaat ook een manier om dit eigen risico uit te sparen.

Autoruit laten vervangen zonder eigen risico

Een autoruit vervangen zonder eigen risico te betalen is mogelijk op het ogenblik dat uw verzekeraar er voor kiest om u door te verwijzen naar een FOCWA-gecertificeerde autoruithersteller. Indien u er dan voor kiest om een beroep te doen op één van de FOCWA-gecertificeerde monteurs kunt u rekenen op een extra interessant voordeel. Veelal kunnen deze vakmannen u namelijk het eigen risico tot een bedrag van 150 euro kwijtschelden! Dit zorgt er voor dat u voor het vervangen van een autoruit met ruitschade geen rekening meer hoeft te houden met door u zelf te betalen kosten. Het eigen risico (tot een maximum van 150 euro) wordt u immers kwijtgescholden door autoruiten reparateurs en het overige bedrag wordt vergoed door uw verzekeraar!

Een autoruit reparatie hoeft niet duur te zijn

Een autoruit reparatie hoeft eigenlijk zelfs los van bovenstaande helemaal niet zo duur te zijn als veel mensen in eerste instantie vermoeden. De fout die vaak wordt gemaakt is dat velen er nog steeds voor kiezen om een nieuwe, originele autoruit aan te schaffen ter vervanging van het beschadigde exemplaar. Een autoruit vervangen zonder eigen risico mag dan wel mogelijk zijn, dit betekent niet dat u helemaal geen omkijken meer heeft naar de hoogte van de factuur die u voorgeschoteld krijgt. Wilt u er zeker van zijn dat u de kosten voor een autoruit reparatie zoveel mogelijk kunt beperken? Dan is kiezen voor een after market exemplaar altijd de moeite meer dan waard. Een dergelijke autoruit heeft dezelfde kwaliteit als een origineel exemplaar, maar beschikt niet over een merklogo. Dit hoeft echter helemaal geen probleem te zijn.

Even kwalitatief, flink goedkoper

Omdat een originele autoruit over een merklogo beschikt kan deze alleen worden verkocht door erkende merkdealers. Dit drijft het kostenplaatje logischerwijs aanzienlijk de hoogte in. Zelfs een tweedehands autoruit is veelal nog steeds duurder in vergelijking met een gloednieuwe, after market autoruit. Dit zorgt er voor dat deze laatste altijd de meest interessante keuze is. Bovendien hoeft er ook helemaal niet te worden ingeleverd op de kwaliteit. After market autoruiten vinden hun oorsprong immers niet alleen in dezelfde fabriek, maar ook in dezelfde productielijn als een originele autoruit. Op kwalitatief vlak is er dan ook geen enkel structureel verschil waar u rekening mee hoeft te houden.

Professioneel en snel uw autoruit vervangen zonder eigen risico

Heeft u te maken met een beschadigde autoruit en wilt u deze laten vervangen? Wilt u er niet alleen zeker van zijn dat u geen (extra) kosten hoeft te betalen, maar moet er tevens een zo best mogelijke kwaliteit worden gegarandeerd? In dat geval kunnen FOCWA-gecertificeerde autoruit reparateurs u ongetwijfeld van dienst zijn. Niet alleen kunnen zij mits u over een passende verzekering beschikt het eigen risico tot 150 euro kwijtschelden, daarnaast beschikken ze over een uitstekende expertise om uw beschadigde autoruit te vervangen, zelfs bij u op locatie.